• 1 z 2
 

SFD 135E SUŠIČKA OVOCE SENCOR

 
Sušička ovoce
Dostupnost Skladem
Běžná cena 999 Kč
Ušetříte 300 Kč (–30 %)
699 Kč
   
Kód produktu 891
Výrobce SENCOR
Kategorie Sušičky ovoce
 
Suší ovoce, zeleninu, houby, bylinky, maso a jiné druhy potravin
4 sušící podnosy v základním vybavení vhodné pro sušení silnějších plátků ovoce, zeleniny, hub apod.
Tichý provoz
Průměr sušícího podnosu – 33 cm
Výška sušícího podnosu – 2,5 cm
Podsvětlený spínač na provozním panelu
Tepelná pojistka
Příkon 250W

Vyřešte starosti s uchováním letní úrody.
Sušení je ideální způsob, jak zakonzervovat potraviny a uchovat zdravé ingredience k přípravě pokrmů po celý rok. Nejlepší je využít elektrickou sušičku, která má oproti jiným způsobům sušení řadu výhod. Například při sušení v troubě dochází ke znehodnocení potravin jejich přílišným vysušením, zbytečně vysoké jsou i náklady na elektřinu. Sušení na sluníčku je, stejně jako sušení na radiátorech, velmi zdlouhavé a potraviny, které na plechu nemají přístup vzduchu z obou stran, jsou navíc náchylné k plesnivění.

Sušička Sencor SFD 135E zajistí rychlé sušení při zachování všech důležitých výživových hodnot. Spotřebič má čtyři sušicí podnosy o výšce 2,5 cm, které umožňují i sušení silnějších kousků potravin. Po zapnutí uvnitř cirkuluje teplý vzduch, který stejnoměrně vysouší plody ze spodní i vrchní strany jednotlivých mřížek. Díky rovnoměrnému sušení při nižší teplotě si potraviny zachovávají výživovou hodnotu, nedochází ke zbytečnému ničení vitaminů, minerálů a stopových prvků. Sencor SFD 135E je vhodný nejen k sušení ovoce a zeleniny, ale také hub či bylinek. Stejně dobře poslouží k usušení masa.

Sencor SFD 135E má úsporný a tichý, nic nerušící provoz. Pro lepší přehled je ovládací spínač na provozním panelu podsvícený, samozřejmě nechybí bezpečnostní tepelná pojistka.

I s kvalitním spotřebičem je při sušení nezbytné dodržovat správný postup. Jak tedy správně sušit ovoce a zeleninu?

- Vždy sušte pouze zralé plody. Nezralý plod nebude mít v sušeném stavu dostatek chuti a barvy, přezrálý bude příliš tvrdý, vláknitý nebo měkký a kašovitý.
- Ovoce a zelenina, které chcete sušit, by měly pokaždé být té nejvyšší kvality.
- Před sušením ovoce i zeleninu důkladně umyjte - zbavíte je nejen nečistot, ale i případných chemických postřiků.
- Se sušením začněte okamžitě po sběru.
- Menší kousky ovoce se lépe a stejnoměrněji suší, nakrájením se také zkrátí doba sušení.
- Pokud má ovoce jádřinec, vyjměte jej. Plody rovněž zbavte stopek.
- Při sušení by množství potravin nemělo překročit zhruba 3/4 povrchu podnosu, plátky by se neměly dotýkat a být silnější než 0,6 cm.
- Celková doba sušení závisí na druhu potraviny, tloušťce jednotlivých kusů, jejich vlhkosti či vlhkosti vzduchu. Obecně platí, že sušené houby a zelenina by měly být při stisknutí tvrdé a křehké, ovoce spíše kožnaté a pružné.
- Podnosy je dobré v průběhu sušení střídat, protože ty ve spodní části jsou vystaveny vyšší teplotě.
- Ovoce nakrájené na různé velikosti by se po usušení mělo nechat „aklimatizovat" na místě s dobrým přístupem vzduchu, touto cestou se vyrovná vlhkost jednotlivých kusů. Přibližně po týdnu se usušené ovoce může dlouhodobě uložit.
- Ve vysušených potravinách může zůstat asi 6-10 % vlhkosti bez rizika jejich zkažení.
- Špatné skladování může plody znehodnotit. Dbejte na to, aby potraviny byly ve vzduchotěsné nádobě. Ideální teplota pro skladování sušeného ovoce je 10 °C.
- U sušených potravin alespoň jednou za měsíc zkontrolujte, zda se netvoří plíseň.

Další technické údaje
Počet sušicích podnosů: 4
Průměr sušicího podnosu: 33 cm
Výška sušicího podnosu: 2,5 cm
Příkon: 250 W

Hmotnost 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.